De lyserøde briller er på - et tilbageblik på 2018

Fokus i 2019

Jeg har ingen intentioner om at skulle ændre nogle vaner her fra den ene dag til den anden. Og sådan set har jeg heller ikke noget helt konkret i ærmet,som f.eks de mest populære forsæt; mere motion og en slankere krop. Der har jeg bare tænkt mig at fortsætte som jeg hidtil har gjort. Men jeg kan nu godt lide refleksionen, og dét at sige noget højt og også skrive noget ned. F.eks. dét med vinterbadningen. Det blev en realitet, fordi jeg sagde det højt og skrev ned. Nu hopper jeg i det kolde vand flere gange om ugen, og har tænkt mig at fortsætte med det.

Det eneste jeg kan komme på, som jeg gerne vil arbejde en del med i 2019, handler om håndteringen af konflikterne med børnene. Vi er tyvstartet lidt, men der skal og kan strammes op herhjemme. Om det er julen der har lavet lidt rav i den, eller hvad pokker der foregår, så har vi bare haft flere konflikter med børnene her sidst på året. Og vi kan i dén grad blive bedre til at håndtere og forebygge de konflikter. Jeg følger nu troligt Rikke Winckler og er også igang med at lytte til “Hjernesmarte børn”, og får inspiration og udfordringer, der motiverer til at fortsætte med lige dét fokus. Så det er altså en plan vi allerede er igang med. Ja VI, for vi er begge enige om, at vi vil blive bedre til det. Og i går morges undveg vi en morgenkonflikt med Aya på baggrund af de refleksioner og snakke vi havde haft med hinanden forinden netop omkring, hvordan vi kunne undvige nogle af de kedelige situationer vi har haft. I dag havde vi dog en lidt skidt morgen igen, men vi holder hovedet højt, og tror på, at det nok skal blive bedre, hvis vi gør os umage. Nu har der været lidt for mange aftener, hvor humøret bare er i bund efter konflikter omkring putning, og lidt for mange morgener, hvor vi begge er kørt på arbejde med en øv følelse, fordi der enten har været noget tøj der ikke har været godt nok, eller fordi det tager for lang tid at komme ud ad døren og alt det der. Vi ved godt, at det hører familielivet til, men vi tror på, at vi kan få skåret ned på konflikterne, eller vores håndtering af dem, selvfølgelig for børnenes skyld men bestemt også for vores egen skyld.

Ellers skal der arbejdes med huset og ikke mindst haven i 2019. Og vi skal have lagt konkrete planer for opsparing til renovering af kælderen, så det kan blive en realitet inden for de næste par år. Vi pusler med tanken om at holde en del af sommerferien hjemme, da vi også bare må være realistiske omkring tid og økonomi. En kombination med at være hjemme, og så måske en miniferie i Sverige og naturligvis Smukfest! Stadigvæk ikke helt billigt, men dog billigere end tre ugers ferie sydpå. Og hvis vi har ti dage hjemme, så burde vi kunne få ordnet noget udendørs. Nu må vi se!

For det kommende år skal vi i hvert fald også have holdt en housewarming, og gerne flere fester, nu hvor det er blevet så nemt pga. pladsen og vores børn er blevet så store, at det er blevet lidt nemmere at have tømmermænd samtidig med at være forældre ;-). Vi nyder det virkeligt, at have fået lidt større børn. Og selvom jeg kan være skruk og overskuddet til et ekstra barn er der, så er den snigende frihed meget mere lokkende end “at starte forfra”, selvom det uden tvivl også ville være skønt. Vi elsker at kunne være lidt mere egoistiske, dyrke os selv og hinanden, og rumme vores børn og få en masse oplevelser med dem, som ikke ville være mulige, eller i hvert fald mere komplicerede med en efternøler.

Vi har snakket om, at vi skal gøre med ud af at være afsted som kærester. Og vi lægger ud med en tur til Herning for at se håndboldherrene spille VM inden længe. Det glæder vi os meget til! Men egentlig sådan helt konkret lave noget uden børn én gang om måneden. Og det kan bare være et par timer hjemmefra…

Det er egentlig dét der har floreret i tankerne herhjemme, og så er vi altid åbne for hvilke muligheder og udfordringer året vil byde på.

-Sebrina

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De lyserøde briller er på - et tilbageblik på 2018