gulerodskage

Weekenden har for os bestået af fødselsdag, mødregruppe, specialeskrivning og besøg, hvilket har betydet, at der er blevet spist meget god mad, kage og slik. Og nu hvor ‘snakken’ bl.a. er på kage, vil jeg dele en opskrift med jer, som jeg altid anvender når jeg bager gulerodskage. Den er fra newyorkerbyheart, hvor jeg tit finder inspiration til lækker mad og kager.
What your need til dej: 375 g sukker, 3 dl majsolie (eller anden olie, bare ikke olivenolie), 4 æg, 300 g mel, 1 spsk.kanel, 1 tsk. fint salt, 2 tsk. natron, 350 g. revne gulerødder, 50 g. letristede valnødder
What you need til frostning: 125 g flødeost naturel, 50 g blødt smør, vaniliesukker efter smag, ca. 200 g flormelis
How to do:
- olie og sukker piskes cremet og pisk æggene i ét ad gangen. Der piskes rigtig godt.
- herefter blandes mel, kanel, salt og natron og sigtes i dejen, og gulerødder og nødder vendes i dejen
- dejen fyldes i en smurt springform/lille bradepande og bages i ca. 50 minutter ved 175 grader, og afkøles bagefter på rist.
- til frostning piskes smør og flødeost, og der tilsættes flormelis og vaniliesukker. Når frostningen er glat, smøres den over den kolde kage, og pyntes evt. med lidt reven citronskal eller valnødder
– Sebrina
Ingen kommentarer endnu