køer i baghaven

motion igen efter graviditet og fødsel

Jeg er igang igen med det dér motion, og det føles godt! Det har jeg været i små tre uger nu, og for mig er motion ikke en pligt der skal overstås – det er frihed. Det har været en stor del af mit liv altid, så når graviditet og fødsel sætter et midlertidigt punktum, så er det en fantastisk følelse at hoppe i løbeskoene igen og få lidt ømme muskler 😉 Og det er altså også en kæmpe frihed at komme lidt væk hjemmefra uden barn. Jeg har dog denne gang ikke planer om et halvmarathon, da jeg vil få svært ved at holde min vægt ved lige. Jeg taber mig for meget af det, og selvom jeg spiser ret fedtholdigt, er det bare ikke nok. I stedet løber jeg kortere ture og styrketræner. Når jeg så engang ikke ammer længere overvejer jeg, at melde mig ind i den lokale løbeklub, da jeg er glad for at løbe. Men overvejer også noget holdtræning i fitnesscentret – men nu må vi se. Indtil videre nyder jeg at kunne træne tre gange om ugen á ca. 1 time. 
Og udover dét laver jeg knibeøvelser dagligt, og dét er jo nok den vigtigste form for træning efter en fødsel…! 

Til jer gravide eller postgravide derude synes jeg det er vigtigt at påpege, at 
– der er store individuelle forskelle på, hvornår man er klar til at starte på motion/træning efter en fødsel. Jeg selv har haft en ukompliceret fødsel, hvilket jo gør det noget nemmere at komme igang ret hurtigt igen.
– selvom det har været en ukompliceret fødsel, er det alligevel vigtigt at lade kroppen “restituere” efter en graviditet og fødsel inden du for går alvor igang. Jeg selv begyndte så småt 6 uger efter fødslen. Indtil da var det “kun” gåture der var min form for motion
-kniiiibe allerede lige efter fødslen. Jeg prøver selv at huske at knibe under amning. Det bliver dog ikke ved hver amning at jeg får det gjort/husket….
– hård træning/motion kan mindste mælkeproduktionen således at dit barn ikke får næring nok. Du har ikke kun brug for ekstra væske pga. træning men også fordi du ammer (hvis du gør det selvfølgelig). Så drik meget! Jeg bruger en halvliterflaske, og skal så tømme den fire gange. Derudover drikker jeg to store glas mælk dagligt. Hvis jeg træner – ja så drikker jeg endnu mere. Og i denne varme kommer der også mere væske indenbords.

Dette er ikke et “klap-mig-lige-på-skulderen”indlæg. Jeg træner fordi jeg kan lide det, og fordi det er livskvalitet for mig. Jeg spiser derudover meget varieret, og for tiden ekstra fedtholdigt, da jeg ikke vil tabe mig yderligere. Jeg tror også på, at det giver en god ammemælk. Jeg vælger at lave sådan et “motionsindlæg”, fordi vi på bloggen gerne vil belyse vores hverdag, og det er træning jo en stor del af. Vi er ikke ude på at blive en fitnessblog eller noget – der er jo nemlig også så mange gode her i blogland og på instagram, så det er der ingen grund til 😉 Men derfor er I mere end velkomne til at spørge ind til vores vaner, hvis det skulle være et behov.

– Sebrina

6 kommentarer

 • Godt indlæg 🙂 Du får et skulderklap af mig, for jeg synes det er sejt at motionere efter en graviditet og med 2 børn derhjemme…jeg har ikk selv børn (endnu).

  Hilsen
  Rikke

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Skønt indlæg.
  Jeg faldt tilfældigt over dette indlæg og har nu meldt mig som fast læser (uden egentlig at vide hvem du er eller hvad du ellers har gang i, men jeg tager sgu chancen!;)
  Jeg er i dag 36+0 og har tidligere været vant til at træne hver dag (som regel på diverse hold i fitnessWorld). Jeg er samtidig igang med at skrive speciale, som jeg satser på at få færdigt om et par uger. Og må indrømme at specialeskrivning og graviditet ikke går så godt i spænd med træning. Og appetitten efter søde sager blev heller ikke mindre i graviditeten, hvilket er endt med at jeg pt. har taget… ja hold nu fast…. 17kg på…:-( Jeg er derfor ved at glæde mig SINDSYGT til at kunne få tid (i forhold til specialet) og bevægelighed (i forhold til maven og lysken) tilbage igen, så jeg kan komme igang med træningen igen.
  Nu skriver du godt nok at dette ikke bliver en fitnessblog og at der findes mange andre gode. Måske du kunne anbefale nogle?
  /Nuller
  Det blev lige en lidt lang kommentar;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • fik ikke tilføjet opfølgende kommentarer.. og nu er den væk..
  hvis du har anbefalinger til gode fitnessblogs må du meget gerne sende en mail på: nulleri@live.dk
  TAK!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • tak for tip..når man engang får brug for det 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Velkommen til! Vi håber ikke du bliver skuffet 😉
  Puha du har rigeligt at se til, og kan da helt sikkert godt forstå at det har været presset med både speciale, graviditet og træning. Og sådan er det jo bare! 17 kg er da ikke slemt, og du har heller ikke længe igen. Selvom det kan være svært at føle at kroppen er i "forfald", så lyder det jo til at du ellers får dyrket en masse motion, når bæbs er kommet og kroppen er klar til det igen

  Jeg kan anbefale dig at følge http://fit4livin.dk/. Danica (som har bloggen) har selv været gravid, og har i mine øjne et meget sund forhold til sundhed og motion – og er også realistisk i forhold til kroppen efter en graviditet og fødsel, ingen fanatisme der! Det kan jeg personligt godt lide!

  Ellers så kan du inde på bloglovin' under kategorien "Fitness" finde en masse blogs 🙂

  Håber det var til lidt hjælp? Ellers må du gerne sige til, eller sende en mail til denormale@outlook.com, så tager vi den der 🙂
  – Sebrina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Velbekomme- håber snart du får brug for det 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

køer i baghaven