sej trold

lidt om hverdagskemi

 

IMG_0359

i sidste uge var jeg til et lille fint event på El Tapeo, hvor jeg blev klogere på hverdagskemi. Neophos har i samarbejde med Astma-Allergi Danmark samt Svanemærket udviklet nogle opvasketabs  til de kræsne og miljøbevidste forbrugere. Og det er vi altså herhjemme, kræsne og miljøbevidste (bare lige for at pudse glorien). Det tog sådan for alvor til dengang jeg blev gravid med Aya, og så har det bare holdt ved og udviklet sig lidt mere… 😉 Vi havde faktisk fået muligheden for at få en kemiekspert i hjemmet, men da næsten alt herhjemme er svanemærket samt har den fine blå krans (Astma-Allergi mærket), og det er noget vi (mest mig) lægger stor vægt på, syntes vi ikke at det var noget vi som sådan behøvede.

Nå, men tilbage til de der tabs! For nu har vi jo så brugt dem i en uge og de virker! Sommetider kan jeg godt tænke, at når rengøringsmidler har de gode mærker, at det så ikke virker skide godt. Men gang på gang bliver jeg altså positivt overrasket. Tabsene er lavet på en smart formel (som jeg sparer jer for) som gør, at servicet bliver helt rent og får fin glans. Tabsene er helt uden parfume, kunstige farvestoffer og fosfater. De er ikke i den kendte emballage, men derimod i en ny praktisk pose, som har medført at Neophos har reduceret emballagen med 70 %.

Power & Pure fås i tre varianeter; All-in-One opvasketabs, Quantum opvasketabs og Maskinrens.

Og nu hvor vi alligevel er ved emnet, så ved i godt at maskinopvask sparer vand og energi ifht. den almindelige traditionelle kedelig opvask ik? Det er i hvert fald et ret godt argument for at få sig en opvaskemaskine. TÆNK har sammen med Københavns Energi beregnet, at en gennemsnitsfamilie kan spare mere end 13.000 liter vand om året ved at bruge opvaskemaskine. Den maskine vi har er hel ny og har en masse fancy programmer. Vi bruger for det meste eco-programmet, og er der en fyldt opvaskemaskine om aftenen tager vi natprogrammet. Det sparer vi ikke kun penge på, men skåner også miljøet (pudser glorien endnu engang). Og ikke noget med at skylle servicet inden det kommer i maskinen. Vi skraber bare, og selvom der sidder indtørret havregryn (det er jo som tapetklister!), bliver det altså rent.

Det blev alligevel langt, og kunne skrive meget mere. Er det noget i vil høre mere om? Altså om kemi i hverdagen? Jeg kan faktisk anbefale at klikke ind forbi husmoderen.dk, som jeg mødte til eventet. Hun har endnu mere styr på rengøringsmidler end jeg 🙂

God weekend!

– Sebrina

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

sej trold