den første push-up på vej!

“Kill Your Darlings” – af Nicolai

 photo tumblr_n398msaILv1tp972co1_500_zps27710433.jpg
Ja – og det skal selvfølgelig forstås i en sammenhæng!

Sebrina og jeg sad her til aften og snakkede om vores mobilforbrug. Vi sad sammen og så det hjerteskærende program – “Med Børnene som våben” på TV2. Er der nogen af jer der har set det? Sidste afsnit sendes imorgen kl. 20.00! Nå men det er en hel anden snak.
I slutningen af programmet gik jeg ind efter min mobil for at tjekke de forskellige sociale medier, uden at tænke mere over det. Efter programmet sagde Sebrina, at hun var blevet lidt irriteret/ked af det over at jeg havde hentet mobilen, når vi så noget i TV sammen og satte os ind i det program, som berørte os begge to. Det kunne jeg godt se bagefter ikke var så betænksomt, men havde ikke tænkt over det i situationen.

Det førte til at vi begyndte at snakke om vores mobilforbrug generelt – vi har ellers lige snakket om det i forhold til når vi er sammen med Aya og Alvin. Der har vi aftalt, at vi lægger mobilerne væk lige efter arbejde og når børnene er hentet frem til de sover. Så vi er til stede og bruger vores opmærksomhed på dem. Ikke fordi vi ikke lagde dem væk før, men nu ved vi, at det er en aftale med hinanden, så vi ikke går og tænker, at den anden burde lægge mobilen væk.
Men her til aften fik vi så snakket om, hvad vi får ud af at kigge på facebook/instagram/CANDY CRUSH ;)/og mit motorcykelspil, som jeg har spillet de sidste par uger. Sebrina har været hooket på Candy Crush det sidste halvanden år – der er brugt meget tid på det spil, til at koble af efter en travl dag eller lignende.

Men vi spurgte hinanden hvad disse apps og spil egentligt giver os? De stjæler den tid Sebrina og jeg har sammen fra os! Intet andet… Så nu har vi taget en god beslutning – synes vi begge. Sebrina har slettet sit Candy Crush!!! Wow 😀 og jeg har slettet mit motorcykelspil. “Kill Your Darlings” – Sebrinas højtelskede spil er røget ud ad døren på ipad, iphone osv.. Måske bruger vi ikke tid på at holde mere i hånd, men vi bruger ihvertfald tiden på noget mere produktivt og indholdsrigt. Er I andre der har måtte lave sådanne “regler” i hjemmet?

Og bare rolig – bloggen er ikke på vippen til at ryge. Den giver os begge glæder og sjove oplevelser med hinanden og jer læsere 🙂

/ Nicolai

5 kommentarer

 • Michelle

  God ide! Jeg føler os tit det tar overhånd hos os. Hmm gad vide om manden er med på ideen..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Lyder som en super god ide.

  Jeg har netop for et par dage siden slettet min Facebook app fra min telefon. Jeg tog mig selv i, at det var det første jeg tjekkede når jeg vågnede og det sidste inden jeg sov. Min kæreste havde længe kommenterede mit overforbrug og en dag gik det bare op for mig.
  Har dog ikke helt forenet mig med tanken endnu, men mon ikke det kommer. For ja, hvad giver det egentlig af værdi, i stedet for at bruge den dyrebar tid på noget som giver mening – så som ens kæreste 🙂

  God dag til jer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Rigtig fint indlæg.
  Jeg har også en dårlig vane med at tjekke sociale medier lidt for ofte, og det er jo desværre en tendens man ser hos mange efter det er blevet så nemt med net på mobilen osv.. Jeg synes problemet opstår når man gør det i samvær med andre mennesker.. Man er social på de sociale medier, men bliver asocial i den virkelige verden. Det gør jeg dog ikke selv, men ser mange gør..
  Selv er jeg meget opmærksom på ikke at bruge tid på mobilen når jeg er sammen med min datter, hun er det allervigtigste, og det skal hun føle.. Hun skal sku ikke vokse op og tegne mig med en mobil i hånden 😉

  Men generelt skal jeg tænke over det i andre situationer. Fx når jeg går tur med min hund tjekker jeg nettet.. Åndssvagt. Istedet for bare at være i nuet og nyde mine omgivelser.
  Tak for et godt tankevækkende indlæg!

  Undskyld mit svar blev så langt… 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes nogle gange at de sociale medier kan være med til at “sparke” mig i gang. Hvis jeg ser andre bloggere der har overskud (eller ihvertfald bare skilter med det), så tænker jeg; hvis de kan få så meget ud af deres fritid efter arbejde burde jeg også…
  Og jeg er først for nylig begyndt at tjekke Facebook nogle morgener (ikke altid), men det er fordi jeg så kan tænke på mine venner eller tænke over nogle billeder de har postet, mens jeg tager på arbejde.

  Jeg er selv blogger i min fritid og bruger en del tid på det, men det gør jeg fordi det er sjovt og en del af mig. Jeg kan godt lide det og det hæfter sig ligesom fast på én når man først er begyndt, men dét kender I begge nok til…..

  Og jeg synes det er godt I har talt om tingene, og er obs på hvad der gør hinanden ked af det / stjæler jeres tid, – thumps up 🙂
  Og husk så at “de kloge hoveder” siger at det tager 21 dage at tillægge/fralægge sig en vane….prøv at mærk efter om 3 ugers tid 🙂

  Knus fra en trofast læser
  // Rikke //
  CUPCAKE-STYLISTEN

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Hej Rikke

   Jeg er helt enig med dig i, at der er gode og dårlige sider ved de sociale medier. Dem har vi heller ikke droppet – kun tidsrøvere som spil 🙂

   Indtil videre går det godt for os begge, men lad os se om et stykke tid om vi stadig holder stilen!

   /Sebrina

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

den første push-up på vej!