Weekenden uge 26

Æv

 photo 6e4504e6-13a4-46ff-ab04-2fe1b203adc9_zps347ad695.jpg
 photo 6b729663-4c6d-4820-a928-6964a844e2f8_zps5b081ff0.jpg
 photo f201d394-7ffe-4678-85a6-8073a34eada6_zpsf89ab74b.jpg
 photo fc480029-54b6-41ce-98a7-ed8a06d96c39_zps29795a36.jpg
 photo e021aa92-e67f-48d9-bd95-84c24502da38_zps8f1f5cd9.jpgOm en uge fylder Aya 4 år! Hun glæder sig SÅ meget, og har snakket om sin fødselsdag i flere mååååneder, og nok allermest glædet sig til gaverne (naturligvis) men også dét at få børnhaven hjem på besøg, eller sin stue rettere sagt… Ville være lidt for crazy med en hel børnehave trods alt ;-). De har særligt i løbet af foråret været til 4-års fødselsdage, så hun har jo virkelig set frem til, at det ligesom blev hendes tur. I dag er det hendes mormors fødselsdag og “næste gang er det MIN fødselsdag mor!” fortalte hun med lys i øjnene i morges. Og så var det, at vi gik op i børnehaven og jeg lige snakkede med en pædagog, som desværre måtte fortælle, at det ikke kan lade sig gøre at få børnehaven hjem til hendes fødselsdag, da de pga. sommerferie naturligvis ikke er så mange børn og heller ej pædagoger, og derfor ikke bare kan forlade institutionen med en flok børn. Æv æv æv og ÆV! Og kunne bare se at min lille prinsesse blev skuffet. Jeg stod der i min iver, og med en pil bordet hårdt igennem mit moderhjerte, og fik aftalt at så kommer vi i børnehaven med kage osv., og prøvede at overbevise Aya om “eeejjj hvor bliver det bare sååååå hyggeligt og sjovt, og så bager vi en kæmpe chokoladekagemand du har snakket om, og tager med op i børnehaven, så ALLE i børnehaven kan fejre dig!”. Og hun smilede da også…

Det skal lige siges, at jeg har nævnt for pædagogerne for uger tilbage, at vi inviterer til fødselsdag på Ayas fødselsdag. Bare lige hvis nogen skulle sidde dér og tænkte: “jamen det var da også sent hun var ude med det…”. Og I må heller ikke tro at jeg bitcher over pædagoger eller institution, for de gør alt hvad de kan for at Aya får den bedste fødselsdag.

Og jeg gik så hjem med en tåre ned ad kinden. Fuck altså. Så tænkte jeg på, hvordan det fremover skal være sådan… At der altid vil være familie og venner væk på hendes fødselsdag. Og hun aldrig kan dele ud og blive fejret i skolen på sin rigtige fødselsdag. Ved godt at det jo ligesom ikke kun gælder for min pige, men hvor surt er det ikke lige!? Når man er en lille pige, er det ret svært at forstå, at hendes fødselsdag aldrig kan blive fejret på hendes dag, eller at der altid vil mangle nogen… Kan jo for dælen ikke gøre en skid ved det. Indtil nu har det jo været fantastisk med et “sommerbarn”, og er det jo stadigvæk, men fremover ved denne tid, kommer vi altid til at stå i en lignende situation. Hvad gør I andre med fødselsdage i sommerferien? Som sagt så kommer (noget af) familien på lørdag, og søndag overraskes hun med en tur i Cirkus Summarum kun med Nicolai og jeg, så det er hendes dag uden Alvin, men bare med mor og far. Onsdag på hendes helt rigtige fødselsdag står den så på kage i børnehaven, og en mor der drager i aftenvagt, da jeg har måtte bytte rundt for at have fri om formiddagen. Om jeg tager det for ilde op? Det gør jeg sgu nok. Jeg håber i hvert fald at hun føler sig fejret og helt særlig min lille store pige. Det er jo bare den forbandede moderkærlighed…

– Sebrina

24 kommentarer

 • Mie

  ØV hvor jeg kender det. Jeg har fødselsdag den 2. juli – faktisk i dag, wuhuuuu 😉 Men i børnehaven og skolen blev jeg ALDRIG fejret. Ingen kunne komme til min fødselsdag pga. ferier osv.
  Det blev så sådan, at jeg enten kunne holde fødselsdag før eller efter sommerferien, eller inviterer mine bedste veninder i biffen, svømmehallen, eller på sleep over med det hele inkl. 😉 Det var faktisk meget fedt, at få de bedste veninder med i biffen også med hjem og sove bagefter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Jamen stort tillykke med fødselsdagen i går! Jeg er også sikker på at Aya vil elske sine fødselsdage, og vi vil gøre vores bedste for at det bliver sådan. Dejligt at høre om dine fødselsdage 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Z

  Jeg føler virkelig med dig. Min søn er født i juli sidste år og jeg har allerede mange gange spekuleret over hvordan hans fremtidige fødselsdage skal blive.
  Hvordan tænker små børn om at blive fejret senere (eller tidligere) end den dag de reelt har fødselsdag?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Ja det må være sådan en morting. Vi tænker nok mere over det end børnene faktisk gør ;-). Altså jeg synes først det er i år at Aya har en fornemmelse af hvornår hun sådan rigtigt har fødselsdag. Hun har jo ikke helt styr på datoer og sådan noget, og for hende gør det ingenting at blive fejret af flere omgange 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna G

  Jeg har fødselsdag den 12. juli – altid i uge 28 og dermed nærmest den uge hvor flest er ude at rejse.

  Havde dog altid børnehaven på besøg, men det er selvfølgelig over 20 år siden og jeg aner ikke hvordan de gjorde det dengang 🙂 Havde også tit pigerne fra klassen til fødselsdag, men jeg kan ikke huske om det var lige omkring min fødselsdag eller i yderkanten af ferien.

  Jeg har aldrig brudt mig om alt for meget opmærksomhed, så for mig var det sådan set fint, at jeg ikke skulle fejres i skolen. Vi byggede nogle traditioner op – om morgenen blev jeg fejret med gaver, og ud på eftermiddagen tog vi til København og lavede et eller andet (Experimentarium, Danmarks Akvarium, biografen eller andet), så tog vi på Jensens Bøfhus og derefter i Tivoli, hvor vi altid blev og så fyrværkeri, hvis vi kunne. Tit var det kun min mor, far og jeg (jeg er enebarn), men min mormor har også været med et par gange.

  Men ja, det kommer til at være sådan, at mange er ude og rejse på Ayas fødselsdag, men jeg synes ikke det gør så meget. Man kan evt. holde det weekenden før eller efter. Vi har haft nogle “faste” gæster, men det var meget forskelligt om de kunne komme eller ej. I år tager jeg på ferie på min fødselsdag – det har jeg gjort 1 eller 2 gange før. Vi skal så afsted samtidig med min gudmor og hendes familie (som er nogle af de føromtalte faste gæster), så når nu de tager af sted, så må vi jo komme til dem 😉 Selvfølgelig kan det måske være svært at forstå, når man er helt lille, men jeg glæder mig f.eks. over, at jeg ikke har fødselsdag i december, hvor alle andre også får gaver til jul og hvor der er fokus på så meget andet. Desuden har vi tit godt vejr og der er lange lyse aftener og lækre råvarer til god mad.

  Det blev vist lidt rodet, men jeg tror min pointe er, at det ville være fint at få opbygget nogle traditioner omkring hendes fødselsdag og så prøve at forklare, at det er fordi mange folk har sommerferie og er ude at rejse, at hendes fødselsdag måske ikke bliver holdt lige på dagen.
  Jeg ved da også, at både min kæreste og mor gerne ville bytte – de har begge to i februar. Til gengæld kan de få varm kakao 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   1000 tak for din kommentar. Det er virkelig rart at få noget feedback fra et ægte sommerbarn ;-). Og ved jo at der er mange af dem, og at der er andre der har ved jul, nytår osv. osv. Sidste år var i sommerhus på hendes fødselsdag, og Aya kan stadigvæk huske sin fødselsdag. Så jeg tror og håber på, at hun vil huske tilbage på sine fødselsdage på samme måde som dig om mange år, og ikke med en øvfølelse.Vi vil i hvert fald gøre vores for at gøre hendes dag speciel, om vi er på ferie, hjemme, i institution mm.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg har aldrig kommenteret herinde før, på trods af at jeg følger trofast med på jeres hyggelige blog. Hvis jeg engang får børn, der bare er halvt så cute som jeres, så er jeg tilfreds! 😉

  Jeg har fødselsdag 21. juli. Bliver 25 år og har hverken kæreste eller børn, så jeg kan ikke helt sætte mig ind i problematikken – og dog. For det er jo mig selv. Hende, der aldrig havde klassen på besøg derhjemme, og min egen familie kunne heller ikke samles på dagen, fordi alle altid var på ferie, inkl. os selv.
  Jeg kan personligt ikke huske, hvordan det var at have fødselsdag i sommerferien, da jeg gik i børnehave, og det er netop min pointe. Lige nu gør det muligvis ondt i dit moderhjerte, men det er totalt ligegyldigt i det store billede. Jeg kan love dig for, at Aya ikke får varige skader, fordi hun skal fejre fødselsdag på anden vis end de andre. Så længe man får lov til at føle sig lidt speciel på sin fødselsdag og mærke, at det ikke bare er en “normal” dag, så tror jeg, det er tilstrækkeligt.
  Når hun bliver ældre, vil hun sikkert synes, at det er fedt at have mulighed for at kombinere sommerferien med rejser og fødselsdag. Det synes jeg hvert fald. Tænk ikke så meget over det. Jeg ved, at man sagtens kan have de bedste fødselsdage, selvom man ikke kunne dele slik og kage ud på selve dagen 🙂

  Tak for en skidegod blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Hvor er du sød Line, og tak fordi du kommenterer!
   Jeg håber du har ret, eller er nok sikker på at du har det 😉 For vi vil nemlig gøre vores for, at Aya altid vil føle at det er hendes dag, uanset hvem og hvor mange der er til hendes fødselsdag, om vi er på ferie eller ej osv. Det første Aya fortalte da hun blev hentet af Nicolai i går var, at hun glædede sig til sin fødselsdag i børnehaven. Så alle mine bekymringer var jo så unødvendige.

   Jeg håber du får en dejlig fødselsdag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna G

   Kommenterer lige igen (det er mig der har kommenteret ovenover 🙂 ).
   Jeg kan altså heller ikke huske mine fødselsdage fra børnehaven – overhovedet. Det er kun fordi vi har billeder af det 😀
   Og så som andre siger, så er det da topfedt at have fri på sin fødselsdag de første maaaange år af ens liv! Ingen lektier, ingen kedelige timer, bare fri! Det bliver selvfølgelig anderledes senere hen, men det er da et privilegium ud over det sædvanlige. Hehe. Og så synes jeg det er super fedt at have fødselsdag midt på året, så der går ca. et halvt år mellem gaverne. Har en kusine der har fødselsdag den 30. december… Det er da dødkedeligt i min optik – så går der så lige omkring 359 dage inden man får gaver igen?! 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  En lille hurtig kommentar til det med sommerbarnsfødselsdage… Jeg er selv et sommerbarn, og fylder 16 D. 11 juli. Jeg har altid synes, at det er så FEDT med fødselsdag i sommerferien fordi, at så behøves man ikke i skole og lign. Håber at Aya får det på samme måde med tiden! Kan hun ikke få børnehaven med hjem en anden dag? Det havde jeg altid 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Du får et tidligt tillykke herfra Julie 🙂
   Jo vi finder ud af at børnehaven kan komme på et andet tidspunkt, eller hun kan få flere af veninderne med hjem. Hun glæder sig heldigvis til at holde fødselsdagen nede i børnehaven nu, så den plan holder vi fast i. Og så glæder hun sig til gæsterne på lørdag, hvor hun får rigeligt med opmærksomhed – og gaver!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Jeg har fødselsdag 3 august. Jeg husker ikke, hvordan det foregik i børnehaven, men jeg har aldrig været i skole på min fødselsdag – og det har været fantastisk! Pigerne fra klassen blev inviteret til fødselsdag på et senere tidspunkt. Det gør nok mere ondt på dig end på Aya – bare hun får følelsen af at været midtpunkt på dagen, så skal hun nok klare at være sommerbarn 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Hehe ja du har ret. Og hun bliver i hvert fald midtpunkt, og det har hun bestemt intet imod 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebekka

  Fra et sommerbarn til et andet.. 😉

  Jeg bliver 28 om lidt. Som barn gjorde det mig ikke noget at være sommerbarn. Jeg holdt typisk fest for klassen ugen op til sommerferien, og på dagen hyggede jeg bare med familie + måske en enkelt legekammerat. Det var fint, og jeg kunne ikke have ønsket mig det anderledes.
  Jeg NØD at jeg ALDRIG(!!) skulle i skole på min fødselsdag – for selvom det er hyggeligt at dele ud er det da også lidt røv at skulle sidde dér og have dobbelttime i matematik og lære om algebra på sin fødselsdag 😉
  Men jo, det kan godt gøre ondt at folk ikke kan komme når man inviterer til fødselsdag. Sidste år prøve jeg at stable noget på benene, men ingen kunne komme, så jeg valgte at aflyse. Det gør nogen gange, at jeg slet ikke gider forsøge at holde noget.
  Men jeg vil da gerne have en fed 30 års om et par år. Nu må vi se.
  Jeg har i øvrigt holdt fødselsdag for klassen både i oktober og december! Selvom jeg har fødselsdag i juli. 🙂

  En anden ting… Jeg har tit været på ferier på min fødselsdag, og dét er altså bare skide hyggeligt! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Nå ja, har egentlig ikke tænkt over, at det da også må være fedt ikke at skulle i skole på sin fødselsdag. God pointe dér 😉 Og stort tillykke med de 28 år- det er en fantastisk alder 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åhh jeg fanger fuldstændig din pointe og dine følelser. Jeg er også sommerbarn, men fra midten af juni, så i den her forbindelse har jeg været heldig. Jeg ved godt, det selvfølgelig er fedest at blive fejret på selve dagen, men jeg tror simpelthen, jeg ville vælge at holde fødselsdag for børnehaven efter sommerferien, så Aya får den dag hun drømmer om. Nu har du taget fri om formiddagen, så det er oplagt at Aya bliver hjemme fra børnehaven og hygger sig. Måske kan hun hjælpe med lidt forberedelser til I får gæster om lørdagen – lave en flagranke af papir, tegne bordkort eller lignende. Eller måske en af hendes gode veninder har lyst til at holde fri fra børnehaven sammen med Aya, så kan de lege og hygge sig. Jeg ved ikke, om det er en mulighed, I synes om. Men sådan ville jeg nok selv vælge at gøre det. I kan selvfølgelig også sende hende i børnehave med lækre boller og så også invitere hjem efter sommerferien. Jeg håber, du finder en løsning der passer godt til Aya og til dit moderhjerte 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Vi har sen sommerferie i år, og børnehaven er først “almindelig” igen efter uge 31, og vi går på tre uger på ferie fra uge 32, så vi skulle have arrangeret at holde den før, da det bliver lige vel sent nok at holde fødselsdagen to måneder efter hendes fødselsdag. Men hun glæder sig rigtig meget til at holde fødselsdag i børnehaven og tænker også at hun skal være med til at lave og pynte kage, og netop lidt dimseri og sådan- så kunne sagtens bruge dit tip- 1000 tak for det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi har en anden problematik. Marius havde fødselsdag 22. maj, og det havde en anden på hans stue også… Så de var blevet inviteret hjem til den anden dreng først. Marius holdt det så med børnehaven dagen inden, og han syntes det var fedt at have fri på sin fødselsdag i stedet.
  Jeg har selv fødselsdag 17. juli, og jeg elskede det i skoletiden. Syntes det var fantastisk at have fri, være ude at rejse eller at det bare var godt vejr på min dag. Jeg har altid set det som en fordel… Men selvfølgelig er det ikke sjovt med den alder Aya har nu – men håber, hun kan blive glad for det senere. Held og lykke med det hele og tillykke med den smukke pige på onsdag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Det var da også bare en fed løsning at I kunne gøre det sådan! Jeg håber også hun oplever det som en fordel- at have fødselsdag er jo altid fedt (okay måske til en vis alder), og sidste år var vi kun os fire i somerhus, og hun husker stadig dagen som noget helt særligt. Så jeg bekymrer mig (igen) unødigt!

   Og så tillykke med den snarlige fødselsdag! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • I min folkeskoleklasse – for grotesk mange år siden – fejrede en af mine bedste veninder fødselsdag lidt tid før sommerferiestart sin fødselsdag for klassen. Hun har fødselsdag i begyndelsen af juli som Jeres datter. På selve dagen har hun fejret den med sin familie – så hun har fået mulighed for at få hele to fødselsdage. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Tror også det bliver sådan en “løsning” herhjemme, og det må da egentlig være ret lækkert med flere fødselsdage 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sine

  Kan så meget forstå dine følelser. Har en datter der fylder 4 i starten af august og hun har snakket om at bh skal komme på besøg siden februar, så jeg ville også blive ulykkelig hvis det ikke kan lade sig gøre.

  I min folkeskole holdte en dreng halvårs fødselsdag dvs da han blev 8 1/2 år etc, fordi han havde fødselsdag i sommerferien, og det synes vi var ret sejt, for så fik han jo 2 fødselsdage om året.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Aya var heldigvis glad og fortalte som det første til Nicolai, at hun glædede sig til at holde fødselsdag i børnehaven. Så min falske begejstring var åbenbart overbevisende 😉
   Vi dyrker ikke det der 1/2 endnu, men det kunne da være en mulighed 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thit

  Hej!
  Bare rolig det går over med at ville give ting i skolen

  Jeg er selv uge 42 barn, og mine søskende har altid skullet til spejder hele efterårsferien, og mine venner var i sommerhus. Så da jeg var lille var det selvfølgelig træls, men så begyndte det jo at være vildt fedt at jeg havde mor og far HELT for mig selv og at jeg ikke skulle i skole på min fødselsdag så hele dagen var reserveret til ego dag 😉
  så bare rolig hun kommer til at elske det!

  Hilsen Thit

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weekenden uge 26