foccaciabrød
deler lige en opskrift på noget bagværk. Vi er blevet ret begejstret for bradepandebrød herhjemme, og lavede dette brød forleden, som vi altså kalder foccaciabrød. Jeg bager oftest brød på gefühl, så nedenstående mål er altså ikke 100% korrekte, men det afhænger også af, hvilken meltype mm. der anvendes.
What you need til dejen: 25 g gær, ca. 3 dl vand, 1 dl mælk, 1,5 tsk salt, 1 tsk rosmarin, 1/2 dl olivenolie, 150 g durummel, 150 g speltmel, 200-300 g hvedemel
How to do:
- gær opløses i lunkent vand og mælk
- tilsæt olie, salt og rosmarin
- herefter durummel og speltmel og til sidst hvedemel, så dejen er fast men gerne klistret!
- lad den hæve i ca. 30 min.
- hæld herefter dejen i en smurt bradepande og hæv igen i 30 min.
- herefter skal der prikkes med pegefingeren i dejen, og pensl godt med olivenolie og drys med havsalt og evt. rosmarin
- ind i ovnen på 200 grader og ca. 20-25 minutter
Lækkert! Jeg elsker det brød – det er så nemt at lave og smager som om det tog mindst 5 timer at bikse sammen. Jeg laaver det nogle gange også med frisk rosmarin eller hakkede tomater på!