Weekenden

Det kan Friland Økologi koteletter bruges til

Indlægget er sponsoreret af Friland Økologi

fri fri11

Svinekoteletter kan sagtens bruges til andet end koteletter i fad ;-). I dag har vi fået paprikamarieneret svinekoteletter med kartoffelsalat og gnavegrønt samt humus til, og vi deler opskriften med jer:

Ingredienser

  • to økologiske svinekoteletter fra Friland Økologi (Friland Økologi kød forhandles i Rema 1000, Netto, Meny, Superbrugsen, Kvickly og Kiwi)
  • kartofler, ca. et halvt kilo
  • en bakke slikærter
  • 1 rødløg
  • 1 broccoli
  • agurk
  • gulerødder
  • bladselleri
  • dild
  • hvidvinseddike
  • olivenolie
  • honning
  • paprika
  • løgpulver
  • hummus (vi køber Rema 1000’s færdiglavede)
  • salt & peber

Først laves marinaden til koteletterne. Og kan ikke helt komme med præcise mål, men vel omkring 1 tsk paprika, 1 tsk løgpulver, ½ tsk salt, ½ tsk peber og en spsk olivenolie. Det hele blandes sammen og gnubbes på begge sider af koteletterne. Derefter kommer de på køl.

fri8fri7

Dernæst skrælles og skæres kartoflerne i mindre stykker, og koges i letsaltet vand i små 10 minutter. Imens skæres slikærterne i mindre stykker, og de skal lige hurtigt ned og koge det sidste minut sammen med kartoflerne. Og så hældes vandet fra og det hældes i en skål og står så og køler lidt af.

Broccolien skæres/pilles i mindre stykker, og der hældes marinade over. Den består af 3 spsk hvidvinseddike, 3 spsk olivenolie og lidt salt og peber. Og så ind i køleskabet med det

fri4 fri5

Rødløg skæres i tynde ringe, og dilden hakkes groft. Det vendes med kartoflerne og slikærterne. Agurk, bladselleri og gulerødder skæres i stave

Herefter steges koteletterne (vi steger i margarine) omkring et par minutter på begge sider, og imens blandes marinaden til kartoffelsalaten. 1 spsk honning, 2 spsk hvidvinseddike, 1 spsk olie, salt og peber. Dette vendes sammen med katoffelsalaten og broccolisalaten

fri6fri9 fri10

Og så er der serveret. Koteletterne må jo (desværre) deles over, men da vi får rigeligt med kød herhjemme, så gør vi ofte sådan når vi får koteletter eller bøffer. Det er også en måde at spare lidt på, og samtidig spise mere grønt. Og for os (okay allermest mig, ahem) giver det fint mening at prioritere økologisk kød på den måde. At vi spiser lidt mindre kød, men det vi så også spiser er økologisk og smager også bare bedre.

Imens vi spiste var det oplagt at snakke om, at koteletterne vi spiste, jo garanteret kom fra én af Jespers grise. Altså griseproducenten for Friland Økologi, som vi var så heldige at besøge i torsdags. Og Aya spurgte meget oplagt, hvornår vi dog skulle besøge ham igen, for ” vi aftalte jo at far skulle med næste gang… “. Og nu hvor Jesper fortalte om, at de snart holder Sofari, så kunne det jo være oplagt! Sofari afholdes søndag den 29. maj kl. 11-15, hos en række økologiske landmænd, og det er oplagt for børnefamilier – eller bare andre interesserede at se, hvordan økologiske grise lever i staldende og på markerne. Udover Sofari afholdes der også Høstmarked i starten af september, men da vi på det tidspunkt nok lige er blevet mand og kone, så kommer vi nok desværre ikke til at deltage ved det i år, men læs mere om det lige her.

-Sebrina

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weekenden