Velkommen lillebror!

Kaffetid på barsel

I forbindelse med at vi nu endelig er blevet en familie på fire og lige skal vænne os til det, har Morten Ravn fra kaffekapslen.dk tilbudt at skrive et spændende indlæg om kaffe primært henvendt til gravide eller barslende 😉 Det er vi glade for, da vi nok ikke får så meget tid til at blogge de næste par dage. 


Når man er gået på barsel, er det vidt forskelligt, hvad man får tiden til at gå med. Nogle er så besværede af deres graviditet, at de ikke har overskud til ret meget andet end at sove, spise og slappe af. Andre er helt på toppen og får tiden til at gå med nye hobbyer og andre sysler i hjemmet.

Én ting der er generelt for de fleste gravide, er, at man forsøger at følge en række forskellige kostråd og undgå bestemte mad- og drikkevarer. Sundhedsstyrelsen har en lang liste med gode råd om, hvad man bør spise og hvad man bør begrænse sit indtag af. Kaffe er én af de drikkevarer, man bør begrænse sit indtag af, idet den indeholder koffein, som man ikke skal have for meget af under sin graviditet.

Rådet omkring kaffe lyder, at man ikke må drikke mere end tre kopper om dagen, så det er jo slet ikke forbudt. For garvede kaffedrikkere kan det godt være et problem at ændre på kaffeindtaget, da mange har helt bestemte vaner omkring kaffe. Et godt råd er dog at kombinere kaffen med eksempelvis mælk, så koppen ikke kun indeholder kaffe, men er kombineret med andre ingredienser.


Tidens kaffetrend
Inden for den seneste årrække har kaffen gennemgået en enorm udvikling. Den sorte drik er blevet genfødt på ny og nyder godt af den populære cafétrend. Folk er vilde med at gå på café og hygge sig med mad, drikke og godt selskab i hyggelige omgivelser. Caféerne har hver deres koncept, som giver os mulighed for at vælge mellem en lang række forskellige caféer, alt efter hvilke humør vi er i. Målgruppen for caféer er utrolig bred lige fra den travle studerende over moderen på barsel til pensionisten med masser af tid.

En anden ting som mange også er begyndt at holde af, er kaffekapselmaskinerne, der giver mulighed for at brygge kvalitetskaffe i hjemlige omgivelser. Kapselmaskinerne fungerer på den måde, at man putter en lille kapsel i kaffemaskinen, hvorefter den på kort tid brygger lige præcis den type kaffe, man ønsker. Caféstemningen bliver altså taget med hjem i vante omgivelser, hvilket mange synes er rart under graviditeten.

Graviditetens sidste ventetid
Under den sidste del af graviditeten har de fleste mest lyst til at være derhjemme og forberede de sidste ting inden fødslen frem for at tage ud. I stedet for at tage på café og drikke kaffe er det måske rarere at invitere veninden eller kollegaen hjem, hvor der er lidt mere plads og ro til at snakke.

Det er dog slet ikke noget problem, idet man stadig kan få den samme gode kvalitetskaffe, bare brygget i hjemlige omgivelser. Udover at brygge kvalitetskaffe, giver kaffekapselmaskinen dig også mulighed for at tilbyde dine gæster et stort sortiment af forskellige typer kaffe såsom Espresso, Latte Macchiato eller Cappuccino.

Når man er gravid skal tingene helst ikke være for besværlige, og det problem løser kaffekapselmaskinen helt sikkert.

– Morten RavnVi er meget glade for vores kaffekapselmaskine, og har allerede anskaffet os et godt udvalg af diverse kapsler, som vi selv prøvesmager og ikke mindst byder vores gæster. Ingen af os havde forestillet sig, at vi ville drikke kaffe dagligt, men der ryger alligevel en latte ned daglig ;-). Herhjemme er vi fan af Vanilla Latte Macchiato og Caramel Latte Macchiato. Det er nu heller ikke tosset med lidt koffein nu hvor der bliver skåret en del ned på søvnindtaget… Alvin har dog været ret eksemplarisk her i nat, og lad os da håbe at det fortsætter! 


1 kommentar

  • Anonymous

    Velkommen hjem og sikke et herligt navn til den lille ny.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Velkommen lillebror!