Mavehjulet - effektiv maveøvelse

At rejse med baby/børn

 photo rejse_zpsa36c18f8.jpg
Ej det er helt pinligt hvor længe jeg har været om dette indlæg. Jeg tror det handler om, at jeg bare vil huske ALT der er vigtigt at have med sig, når/hvis man skal rejse med sin baby. Sagen er bare den, at jeg faktisk ikke er det mest strukturerede menneske, og vi ofte nok har glemt et eller andet, eller ikke har tænkt over en eller anden fancy himstergimst, som viste sig at være uundværlig. Eller ikke har pakket poser med det ene eller anden til de og de tidspunkter. Nej pusletasken er altid rodet, og der kan være en hagesmæk i med madrester på. Sådan er det også når vi er ude. Men det går jo alligevel ret fint. Vi er jo så priviligerede, at når vi ofte er ude, så har bedsteforældrene jo det meste, og vennerne med børn har jo også bleer, vådservietter osv. Så jeg er altså ikke det bedste forbillede ifht. at have den bedste liste over hvad der er vigtigt at have med sig, når/hvis man skal rejse med sin baby. Når det så er sagt, så plejer jeg at lave sådan en liste, som jeg starter på i nogenlunde god tid. Så hvis jeg lige kommer på noget, så skriver jeg det på den. For jeg er også typen der pakker i sidste øjeblik, men så længe jeg bare har listen, så kan det jo gøres hurtigt (not!). Kufferten behøver jo ikke at være lukket en uge inden afrejse vel!? ;-). Nicolai er nok lige modsat, men han har dog endnu ikke påtaget sig ansvaret for at pakke børnenes gejl ned, når det gælder sig kufferten til ferien. Eller det er nok løgn, for han pakker ned, hvad jeg har skrevet på listen. Jeg fremstår også meget sikker i min sag om, at jeg har husket alt, og jeg tror nu heller ikke vi har stået i en situation på en ferie, hvor vi har manglet noget virkeligt VIGTIGT. Så nu får I en god lang liste/collage over ting, som vi har været glade for at have med os – eller som jeg tænker kunne være rart at have med sig! Det handler jo også meget om, hvilken type ferie man skal på. Badeferie, vandreferie, storbyferie osv. For jeg tror alt er muligt med baby/børn. Det handler bare om, hvilken ferie man som forældre ønsker sig. I år skal vi en uge til sydsverige og så ellers holde to ugers ferie i Danmark. Ingen charter til os, eller ingen planer herom i hvert fald. Jeg pønser stadig på et par dage i Hamburg (eller allerhelst Berlin), men det kommer an på, hvor mange ekstra moneter der er tilbage, når alt det vi har planlagt ligesom er klaret. Til gengæld er skiferien i hus, så der kommer vi sydlandsk. I uge 5. Glæder mig allerede!

Tilbage til listen:

 • Rejseseng skal vi have med os, og vi har fået lov til at teste BabyDans rejseseng, som mammashop har her til 699 kroner. Til Aya havde vi fået klunset os til en rejseseng, men den kunne ikke slås helt sammen, og den var faktisk bare ikke god, så vi tog den ikke med os nogensteder, hvis vi kunne slippe. Men denne fra BabyDan er nem, og Alvin sover godt i den. Vi har den til tider med os (hvis vi husker det), når vi er inviteret ud at spise hos nogen, og vi først kommer kl. 18 f.eks. Så er det lidt trist at skulle smutte 19.30, fordi børnene skal sove. Så vi øver os i at bruge rejsesengen noget mere, og Aya er blevet god til at holde sig vågen, men det kan Alvin ikke, og så er det rart at han kan ligge i en “rigtig” seng. Så forstår han mere, at han skal sove og ikke bare have sig en kort middagslur.
 • Solcreme – den behøver vel ikke så meget forklaring vel. Vi bruger Dermas solcremer og har forskellige faktorer, UVfiltre og jeg skal komme efter dig. Vi mangler ikke solcreme (tak til Derma for dét), og det husker vi altid, da jeg ikke er fan af de parfumerede cremer i udlandet, eller særligt sydpå, hvor jeg synes det er umuligt at finde én uden parfume og alt muligt gejl. At jeg godt selv kan lide at blive smurt ind i duften af kokos er en anden sag, men mine børn skal ikke. Og nu har Derma lavet en sololie (det var de længe om), og den glæder jeg mig til at bruge snart 🙂
 • Bleer. Da vi i sin tid var 14 dage på Kreta, havde vi ikke taget bleer med til fjorten dage, for bleer kan jo altid købes. Men igen, der var altså “duft” i deres bleer!? Så vi har altid en pakke bleer med. De kan jo spredes rundt omkring i kufferten, hvis det er. Når vi skal til Sverige, kan vi jo sagtens få fat i bleer uden parfume og allergifremkaldende stoffer, så hvis vi mangler plads, så kunne vi sagtens finde på at droppe at tage en hel pakke med.
 • Vådservietter. Både i kufferten og pusletasken. De er jo bare rare at have.
 • Pinex/Panodil junior.
 • Numsetermometer (man er vel sygeplejerske)
 • Badetøj. Solbutikken har en masse lækkert og brugbart badetøj.
 • Badesko. Børnene har disse fra Reima, som er skidsikre og allerede taget i brug ;-). De koster 139 kroner.
 • Kasket/solhat. H&M ftw!
 • Sommertøj
 • Nusseklud/nussebamse/nussepude osv. Virkelig dumt at glemme.
 • Lidt legetøj, tegneting mv. Det behøver ikke at være alverdens, men bare lige så der er noget underholdning. Aya har hver gang fået noget billigt noget i lufthavnen/færgen, for at have noget helt nyt, som har interesse i lang tid.
 • Ipad. Den var vi altså glade for da vi kørte til Italien, da Aya var to år. Det kan jo også være en anden tablet. Og husk at den skal være opladt!
 • D-dråber og andre vitaminer og mineraler. Det har vi nok glemt et par gange eller flere ;-).
 • Paraplyklapvogn, som kan ligges ned. Så kan den faktisk bruges til at sove middagslure i også. Det kan godt betale sig at investere lidt i sådan en. For den kan jo også bruges herhjemme, og skulle gerne kunne holde til mere end én rejse. Vi har fået lov til at have den i lufthavnen også, og så er den kommet med op i flyveren. Så lækkert. Vi havde en meget pink chicco lite way (fordi jeg fandt den til en favorabel pris i sin tid), og den var altså super! Nu mangler vi en vogn vi kan være bekendt at proppe Alvin i. Så hvis nogen har en god paraplyklapvogn til salg derude, så skriv endelig! Den skal være i god stand :-). Og ikke i pigefarver. Alvin har en far, som nægter at proppe ham i en ‘pigevogn’.
 • Stofbleer
 • Sandaler
 • Badevinger/badering (vi plejer at købe det på ferien)
 • Sutteflaske
 • Modermælkserstatning (hvis baby drikker det). Alvin har jo for længst droppet både bryst og flaske, så han drikker bare vand af glas.
 • SUTTER!
 • En flaske vand i pusletasken. Gerne to.
 • Snacks. Figenstænger, kiks, banan, grød/mos på glas osv. Da vi skulle køre til Italien havde jeg pakket sådan nogle små poser (som jeg havde hapset fra mit arbejde, men de der kan åbnes og lukkes- håber fandme ikke jeg bliver fyret nu!), og fyldt rosiner i den ene. Klippet tørret abrikoser i den anden. Vingummier i en tredje osv. Der sad hun med sine små pølsefingre og dimsede med det LÆNGE. Måske jeg burde pakke nogle poser herhjemme og gøre det samme i hverdagene :-D. jo det tror jeg altså at jeg gør…! Hvorfor har jeg ikke tænkt på dét før nu!?
 • En kniv og noget babybestik. Altså i kufferten. Hvis man er på et hotelværelse, hvor det lige er svært at anskaffe en kniv. Det er rart at kunne skære en vandmelon osv.
 • Godnatbøger. Evt. en masse pixibøger, for de fylder jo intet. Og køb evt. nogle som barnet ikke kender til, så det også bliver til en oplevelse, at læse i de nye bøger. Pixibøger sælges jo brugt for en slik, f.eks. DBA.dk.
 • Babydyne. Måske det kun er lagenet der bliver nødvendigt, men det er meget rart at have med. Faktisk også i håndbagagen, for tit er der småkoldt i flyveren.
 • Bæresele/vikle/slynge. Vi købte ergobaby bæreselen i sin tid for netop at have med på Kreta, og den er så god. Ikke kun for baby men også for den som bærer. Men tror efterhånden at de fleste bæreseler er ergonomiske korrekte ;-). Den var guld værd da vi skulle på skiferie, og damerne og børn fløj og mændene kørte i bil, for vi manglede i dén grad hænder (og overskud). Så kunne Alvin i det mindste sidde der, og jeg kunne have begge hænder til nytte.
 • Vaskbare hagesmække. Det er altså smart at kunne skylle dem under en vandhane 😉 Kodomos silikone hagesmække er skide gode! Der er flere på tilbud til 52 kroner her.
 • Handysitt brugte vi da vi var på camping og boede i mobile home. Ellers er der jo børnestole andre steder/sommerhuse mv. Men vi havde plads i bilen, og sådan én fylder jo ikke så meget, og vi var glade for at havde den med. Den ligger iøvrigt permanent i bilen, for den er også bare rar at have med rundt hos familie og venner. Vi har i hvert fald brugt vores flittigt, og kan godt føle os lidt handicappede, hvis vi har glemt den! Det er umuligt nu at sidde og spise med Alvin på skødet 😉
 • Løbecyklen har vi også været glad for at have med!
 • Pas, sygesikringsbevis. De der vigtige formelle ting.
 • Soltelt/skyggetelt. Kan i øjeblikkes købes billigt i Netto, Rema1000 og diverse supermarkeder!

 

Hmm det blev en lang liste. Og hverken alfabetisk eller struktureret. Men det er nu sådan engang vores liste ser ud herhjemme. Listen skal opvejes med, hvor man naturlivis skal rejse til, og hvor gammel børnene/barnet er. Medmindre man rejser til et U-land, ja så findes det meste jo i andre lande. Og har man en lille på armen, er der altid mulighed for at få varmet lidt vand til en flaske, eller låne en babystol osv. Folk er jo forstående og hjælpsomme, når man har børn. Det er i hvert fald vores erfaring. Nå, hvad har jeg mon glemt!?. Der er ingen sponsorer, affiliate links eller noget i dette indlæg. Det havde jeg ikke lige tid og tålmodighed til. Så jeg tjener nada ved dette indlæg (som har taget mig en krig at lave) – så håber det kan bruges bare en lille smule, hehe ;-). Hvor skal i rejse hen her i ferien? Eller hvad skal I lave?

– Sebrina

8 kommentarer

 • Maja

  Vi er lige så ustrukturerede som jer. Vi har sågar afleveret ungerne hos bedsteforældrene med kun en ble i tasken (den var brugt). Jeg er skræmt over hvor mange ting på listen jeg havde glemt. Bedste blogindlæg ever 😉 TAK!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Jeg takker også for godt og nyttigt indlæg – det var lige hvad jeg havde brug for!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Jeg takker også for godt og nyttigt indlæg – det var lige hvad jeg havde brug for!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Tak for et super indlæg med masser af inspiration! På tirsdag tager vi af sted på to ugers ferie i sydens sol og varme med vores lille gut på 16 måneder. Det er første gang vi skal rejse udenfor Danmark med ham og vi er spændte! Så jeg suger al inspiration til pakningen – som jeg synes er virkelig svær – til mig. Især er jeg glad for dit tip omkring bleer. Jeg havde tænkt præcis det samme som dig, bleer kan man jo altid købe, men nu vil jeg tage med hjemmefra. Jeg kunne nok godt leve med nogle bleer, der ikke var astma og allergimærket osv., men sgu ikke med nogle med duft!! God sommer til jer og jeres søde unger!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fantastisk indlæg – jeg er i gang med at lave pakke liste og da det er første gang vi skal rejse med Emilie er det guld værd at læse andres erfaringer. Vi skal små 3 uger til Canada så det bliver en lang flyvetur, men forhåbentlig en skøn ferie 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold nu op, en kæmpe lang liste – det var min første tanke! Men efter at have skimmet ned over den, må jeg jo nok indrømme, at den ligner min egen liste ret meget…
  Vi skal også “bare” være indenfor landet grænse i sommerhus, men med ture til stranden, hygge i hytten og en enkelt is eller to, så skal det nok blive rigtig godt. Jeg glæder mig.
  /tina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • bloggere

   Haha jeg troede heller ikke listen ville blive så lang.. men det gjorde den! Så jeg forstår bedre, hvorfor det til tider kniber med pladsen, når der skal pakkes ned 😉
   Rigtig god ferie 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det var godt nok en grundig liste. Vil lige supplere lidt mht soltelte. Det er vist kun om sommeren, at Netto har dem. Du kan til gengæld altid få dem i min butik her:
  http://www.faktorfobi.dk/uv-telt

  Beklager den skamløse selvpromovering 😀

  Kan afsløre at vi selv slæber dem med hver gang vi er på stranden. Også rart for os voksne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mavehjulet - effektiv maveøvelse