sådan rydder du hurtigt op

Rod rod rod. Det hører vel til i alle hjem, ik!?. I hvert fald herhjemme. Men vi trives ikke i det, og jeg har brugt maaaaaaange fridage på at bitche over, at den skal bruges på oprydning og rengøring. Men efter en veninde tippede om en oprydningsstrategi, så bitcher jeg ikke længere. Men overordnet er vi også ret gode til at cleane hjemmet om aftenen inden vi går i seng, da det er forfærdeligt at stå op til et roddet køkkenbord og en fyldt opvaskemaskine. For mig personligt er jeg begyndt at ordne det i dét tidsrum, hvor børnene er blevet puttet, men endnu ikke er faldet i søvn. Fordi jeg havde det med at blive pisse irriteret, når de var puttet og jeg havde plantet mig i sofaen, hvis de lige kaldte, eller havde behov for en tår at drikke, skulle fortælle noget osv. Og jeg fik en herre dårlig samvittighed over det, og tog selv affære og blev enig med mig selv om, at jeg ikke sætter mig i sofaen men i stedet lige får ryddet af efter aftensmaden, lagt tøj sammen og hængt nyt op og hvis jeg er rigtig god – smører madpakker. Det med madpakkerne er måske en gang om ugen, ellers tager Nicolai den tjans.

Tilbage til den der strategi…

  • jeg starter med at samle alt det der skal smides ud. Papir, gamle toiletruller, aviser, clementinskræller mm. Jeg går alle rum igennem og tager alt det der skal smides ud
  • så samler jeg alt det der skal i opvaskeren eller skal vaskes op og stiller på køkkenbordet. Hvis opvaskeren skal tømmes, gør jeg også det
  • dernæst samler jeg alt vasketøjet og putter i vasketøjskurven. Og jeg bevarer fokus, følger strategien, for man kan hurtigt blive optaget af at lige skulle lægge sit tøj på plads mm.
  • og så flytter jeg ting på plads. Tager alt det der skal på Alvins værelse. Alt det der skal på Ayas værelse. Alt det der skal på badeværelset osv. osv.
  • dernæst finpudser jeg hjemmet. Folder tæpper sammen. Lægger puderne korrekt. Redder sengen. Det skaber en ro og lækker følelse i kroppen
  • så går jeg tilbage til køkkenet og fylder opvaskeren
  • til slut støvsuger jeg. Det skal vi herhjemme mindst hver 2. dag pga. Nellie. Hvis tiden er til det (hvilket er sjældent), så vasker jeg gulvet til slut. Ellers så bruger jeg denne smarte sag fra Vileda, og tager de værste steder ved dørene, køkkenet og spisebordet.


Giv det et try! Du vil blive overrasket over hvor godt det fungerer, og hvor hurtigt du kan få styr på dit hjem!

-Sebrina

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *