Gode indlæg #3

Med en 4-årig på ski #1

 photo skif_zps83fb8e5c.jpg

 

1. Reima skiundertøj 280,-/ 2. Didrikson flyverdragt 840,-/ 3. Googles 149,-/ 4.(mega fed) Name it hue 32,-/ 5. Reima fleecejakke 279,-/ 6. EGG hjelm 599,-/ 7. skistrømper 79,-/Sorel støvler 489,- (ja jeg jeg glemte at indsætte et nummer)/ 8. Reima halsvarmer 110,-/9. LittlePieces jumpsuit 299,-/10. Skisele 149,-/ 11. Green Comfort uldhjemmesko 279,-/ 12. Abeko luffer 110,-/ (indeholder affiliate links)

I er flere der stiller lidt forskellige spørgsmål i forbindelse med vores snarlige skiferie, særligt hvordan det er med en 4-årig på ski. Så jeg vil her komme med de tanker vi har gjort os angående den kommende skiferie over flere indlæg. Både hvad angår skiløb ifht. Aya, udstyr til sådan en størrelse, valg af skisportssted, aktiviteter for Alvin, afterski osv.

Det første indlæg handler om udstyret, for det er nu alligevel en ret god idé at have styr på inden afgang 😉

Først og fremmest er det vigtigt at børnene ikke fryser. For vores børn betyder det ikke at de skal pakkes ind i maaange lag, for de er jo også aktive, så det handler om vejret og temperaturen udenfor, tøjets kvalitet og hvor aktive børnene er… Det kommer vel næppe som en overraskelse for nogen.

  • Langt undertøj er et must. Og der findes jo skiundertøj i str. lille, så det kan vi jo ikke stå for herhjemme. Men altså Føtex’ og Bilkas uldundertøj er lige så brugbart! Hvis ikke vi havde brugt rigeligt med penge (som alle andre) i december (og januar for den sags skyld.. damn you fartbøde!), så havde Aya altså fået dette Helly Hansen skiundertøj. Hun har et fra sidste år, og kvaliteten er bare i top, og der er bare noget autentisk over Helly Hansen skiundertøj, selvom det er flere år siden jeg selv ejede et. Men Reima har virkelig også nogle lækre sæt, som er på udsalg nu!

 

  • Skistrømper. Også et must. Eller i hvert fald nogle strømper som går næsten op til knæet og sidder godt. For selvom børnenes skistøvler nok ikke sidder lige så stramt som vivoksnes gør, så skal de sidde til, og det er bare ikke rart hvis der er folder i strømperne. Samtidig skal de jo også kunne holde fødderne varme. For os kommer det helt af sig selv, for Aya tillader ikke at de ikke sidder som de skal.

 

  • Fleece/pullover. Eller bare en god sweatshirt.

 

  • Flyverdragt. Eller todelt vintertøj, hvis man hellere er til det. Vi købte en Didrikson til Aya sidste år, og den holder stadig og er i rigtig god kvalitet og ret skilooksagtig 😉  Måske ikke den kønneste dragt, men helt klart den model der har siddet bedst på Aya og holdt hende varm og tør. Den er virkelig lækker, og vi hopper nok med på udsalget og erhverver hende en ekstra dragt. Men igen det er “nice to have” og ikke “need to have”.. men sheisse hvor er hendes dragt bare mega beskidt hver evig eneste dag hun kommer hjem fra børnehaven. Der kunne det altså være rart med en ekstra! Og nu hvor de næsten er til at få til halv pris, kaster vi gerne lidt mere afsted for en flyverdragt, hvor vi ved at kvaliteten er i top.

 

  • Andet uundværligt er naturligvis hue(r), luffer og halsvarmer. Kan se jeg har glemt elefanthuen, gerne en tynd uld til at have under skihjelmen! Lufferne skal have et langt “skaft”, så der ikke kommer sne ind i ærmerne. Det er i hvert fald også vigtigt for Aya. Halsvarmer eller halsedisse om man vil er også en nødvendighed her. Aya kan ikke lide at få lynet hverken jakke eller flyverdragt helt op (hvem kan egentlig det?), og så bliver det altså pænt kold, hvis ikke der er noget rundt om halsen…

 

  • Skihjelm. Aya har sin EGG hun heldigvis kan passe fra sidste år! Virkelig en god og anbefalelsesværdig hjelm, og hey!, Aya var altså den første i blogland der havde dén :-D. Men kan være hun skal have et andet overtræk på i år. Skihjelm kan også lejes på skisportsstedet, men jeg er nu mest tilhænger af at hun har sin egen. Stadium har iøvrigt ret seje børnehjelme til priser fra 149 kroner!

 

  • Goggles. Altså skibriller. Hvis det sner er det bare rarest at sneen ikke kommer i øjenene. Jeg troede ikke at Aya ville have sine på, men vi andre har jo også de store briller på, så selvfølgelig ville hun det. De afspejler sig jo I os andre de sataner.

 

  • Og så kommer vi nok til et punkt, som der nok blandt skientuiaster er delte meninger omkring. Skiselen. Tillæg lige selv den der dramatiske stemning. For os var den virkelig god! Sidste år havde vi lånt den, og i år har vi selv købt denne fra Stadium til 149 kroner. Ingen tvivl om at den også kommer til at blive brugt til Alvin. Aya var ikke kun i selen, men den var virkelig god til længere ture og Nicolai som er snowboarder, kunne faktisk også styre hende på denne måde. Ellers holdte hun i skistavene eller stod imellem benene. Men i selen står hun jo selv, og så er det faktisk også muligt at styre hende lidt og ikke mindst styre farten, for Aya bremsede ikke. I år skal hun på skiskole, men hun vil jo også komme til at stå sammen med os andre, så regner med at selen igen kommer i brug. Men nu må vi se. Det kan være at hun i år mestrer ‘pizzaen’ og ‘pomfritten’ i bedste stil 😀

 

  • Og så til hyttetøjet. Det skal være rart og varmt. Gerne nogle gode hjemmefutter og et par støvler man hurtigt kan stikke i, hvis man liiiige hurtigt skal ud.

 

  • Ski og skistøvler er ikke nødvendigt at købe, MEN prøv at kig DBA ud, for der er mange børneski- og støvler derinde, og det er en rigtig god idé at lade børnene prøve skistøvler inden I skal afsted, og også have ski på. Så skal I ikke bruge den første tid på tilvænning, og børnene kan glæde sig til at komme på ski. Det kunne vi med Aya sidste år (tak Onkel!), og det afmystificerede lidt det hele. I år glæder hun sig bare vildt og ved jo godt hvad ski- og skistøvler er og hvordan det føles. Så vi lejer ski- og skistøvlerne til hende. Det er vigtigt at børnene også har nogle gode alpinski på, så de også har de bedste betingelser for skiløbet 😉 Hvis man nu ikke har andet at bruge de snart indkomne børnepenge på, så har Stadium et fint udvalg af gode børneski– og støvler. Hvis der nu er mindre søskende, kusiner, fætre osv. kan det jo gå videre i arv 😉

 

Puha det var alligevel en del! Skiferie er helt sikkert den dyreste ferie, men alligevel også den ferie vi til enhver tid ville prioritere frem for en sommerferie i udlandet. Så vi sætter hver måned et vis beløb af til skiferie, og meget af udstyret er jo noget børnene også kan få glæde af herhjemme. Og ikke mindst, så kan man købe det meste af udstyret på udsalg i januar 😀

– Sebrina

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gode indlæg #3