"Alle hunde er søde - vælg med omtanke"

i stedet for fredagsslik

 photo 42c5886c-294f-4196-a996-8d717136982c_zps8ipqssgd.jpg
 photo e627a729-66f1-46ab-bc86-a7b2ff19cee2_zpsorb9b7zm.jpg
 photo 96be619f-3767-4641-a57f-05aeece53ac9_zps3vcwvnhl.jpg
 photo e1ec3964-6daa-4902-b3e5-faa890802dc9_zpsreqfuovq.jpg photo 75152206-10ed-46f6-bbfd-21474d440524_zps37zhnmgi.jpg
 photo 0acd7915-95a9-422f-8d35-62fc47628561_zpsiftl9wjd.jpg
 photo 4f901445-27b5-4692-b8c4-def02b5b88fb_zpsugs9lsmh.jpg
Vi er begyndt at prøve at ændre lidt ved vores fredagsrutiner herhjemme. Eller bare udvide dem lidt… Altså Disneysjov skal vi se, men førhen har det altid været sådan, at vi inden aftensmad har været oppe og blande slik i den lokale slikbiks, derefter hjem og spise aftensmad og så indtage slikket til Disneysjov. MEN vi tror faktisk at Alvin bliver ret meget påvirket af  slikket. Og børnene får ikke så meget slik, men Alvin er jo ikke engang 2,5 år gammel, og vi kan ikke holde ham væk fra slik hvis Aya jo får. Og nu har vi bare bemærket at han bliver helt kulret og dagen efter er i dårligt humør. Ligesom han skal afvænnes lidt. Vi aner ikke om det er det, men har vores anelser. Så vi vil gerne ændre lidt på rutinen, som jo ellers er meget hyggelig og noget begge børn (og ja også vi forældre) har nydt. Så i fredags tog vi ud til Kildebrønde Frugtplantage, hvor vi efterhånden har været en del gange, og plukkede æbler som vi sammen fik forvandlet til en nem crumble pie. Og det er jo ikke fordi der ikke er sukker i sådan en sag, men den er nok bare lidt mindre usund end fredagsslikket med tilsætningsstoffer, og så var det bare enormt hyggeligt at tage ud og plukke æblerne selv for derefter at være sammen om at lave tærten.
 photo 49957c28-e50d-41f2-8324-7b3e8bcfd187_zpsybxruagl.jpg
 photo bdea5f76-ebd6-4f47-a4e4-636f33e00c59_zpszgvkinzc.jpg
 photo 492763b0-ae8a-4cf2-bd1d-be9f10302e6b_zpss12y8wol.jpg
Så nu vil vi prøve at tænke lidt mere kreativt omkring vores fredagsrutine. Har I nogle ideer? Altså vi kender godt til grøntsagsfade og frugt herhjemme, men fortæl gerne om jeres fredagsrutiner, hvis I har sådanne 😀 Tænker at vi også kan lave smoothies og koldskål sammen med børnene, som også er et kæmpe hit. Det skal jo nemlig heller ikke tage alt for lang tid da Disneysjov jo starter kl. 19 😉

Lige nu er børnene hos farmor og Jan og hygger. Jeg er sløj med feber og har bare opholdt mig på sofaen hele dagen i selskab med netflix og Pretty Little Liars. Har dog været ude her til aften med Nellie og Nicolai i hånden og få frisk luft, og det synes at virke lidt! I morgen var planen nemlig at børnene kommer ind sammen med farmor og Jan, hvor vi serverer lidt mad, og skulle gerne være ovenpå til weekenden. Nicolai lå syg for to dage siden, så det er nok bare en virus. Men er bestemt ikke fan af denne tid, hvor der florerer så meget sygdom!

-Sebrina

22 kommentarer

  • Tine

    Bananis 😉 generelt veganske/raw opskrifter med fx dadler er nemme 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • bloggere

      Nå ja helt sikkert bananis. Det har vi lavet en del herhjemme faktisk, så rigtig god idé tak! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh nogle dejlige billeder. Altså herhjemme har vi indført `Hyggetimen´ hver dag (eller så ofte vi kan få det til at passe). Det er 30 min. fælleshygge for hele familien, hvor alle devices er slukket (læs: lagt væk). Det får børnene ned i gear og så er det MEGA hyggeligt. Jeg har lavet et indlæg om det for lidt tid siden. I dét har jeg griflet et par idéer til hvad man kan lave af aktiviteter. Måske det kan bruges?
    http://karmamilli.dk/tirsdags-tip-hyggetimen/
    KhC

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • bloggere

      Lyder da fantastisk med en hyggetime hver dag! Vi ligger også iPhones væk fra kl. 17 og indtil børnene sover. Eller dvs. nogle gange skal vi liiige minde hinanden om det ;-). Utroligt så meget man er afhængig :-/ Det giver nemlig en masse god tid sammen med børnene.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Hvis mig og min kæreste skal snolde på den sunde måde laver vi tit bananis og topper med mørk chokolade, daim chokolade eller lignende! det er lækkert!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Da jeg på et tidspunkt forsøgte at holde mig væk fra slik, prøvede jeg at fryse vindruer, og det fungerede faktisk overraskende godt 🙂 De bliver lige en tand mere spændende. Og så er jeg med på bananis, som nogle af de andre også anbefaler 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • bloggere

      Nu har mange tippet om de frosne vindruer, men vi har endnu ikke prøvet det af herhjemme, så det skal altså prøves nu! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

    Valdemarsro.dk har en del gode forslag, bl.a. Hindbær fyldt med chokolade og hjemmelavede tørrede bananchips som skulle smage meget bedre end de købte 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • bloggere

      Vi er mega fan af Valdemarsro.dk og bruger mange af hendes opskrifter allerede! Og skal lige kigge bloggen igennem igen tror jeg 😉 Tak for påmindelsen!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

    Køkkenetpåkvisten har virkelig mange lækre opskrifter på sundere alternativer. Uden tilsætningestoffer osv. Jeg kan virkelig anbefale hendes bønnebrownie:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • bloggere

      Bønnebrownie lyder i sig selv ikke så tillokkende, men vil da helt sikkert kigge siden igennem – den kendte jeg nemlig ikke, så mange tak for råd 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Xenia

    Hjemme hos os har vi altid været meget glade for en lille blandet skål hver, med frugt! 😮 Men udover det, er havregrynskugler et kæmpe hit og børnene elsker at rulle dem selv, så du skal bare sørge for der kommer det rigtige fyld i. Men også frugtgrød, muffins/cupcakes og lign. er et hit! Det der med at have små mundgodter eller sin helt egen skål/kage osv at guffe lidt på – især hvis børnene selv har været med til at hjælpe/lave det 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • bloggere

      Årh ja havregrynskugler er altid godt. Og det er jo også ved at være “tid” til havregrynskugler.. altså selvom de kan jo spises hele året 😉 Tak for råd!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna L

    Nu har jeg ikke børn, men hvad med “abemad”? Altså frugt i små stykker med creme og evt. lidt hakket chokolade. Jeg dropper altid den klassiske råcreme og blander bare lidt vanillepulver i skyr/creme fraiche/A38 – mums!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • bloggere

      Abemad – helt sikkert! Det er jo bare lækkert. Det tror jeg vi skal lave næste fredag faktisk. Det kan børnene også være med til at lave!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Joanna

    Det der bland selv slik er smager skide godt, men min mening er det bestemt ikke er særlig sundt!
    Intet med sukker er skife sundt, men der tilsætningsstofferne er noget Møn!
    Jeg er voksen og kan selv mærke på min krop når jeg indtager tilsætnings stoffer..

    Jeg er med på sukker ikke er sundt, men jeg er bestemt heller ikke sukker forskrækket! Så længe den er “rigtig” sukker, for mig er rigtig sukker øologisk rørsukker.
    Så jeg vil helt sikkert skippe det alm slik med en masse lækre bageri! Det kan man også selv bestemme sukker mængden 🙂
    Kanelsnegle, fastelavnsboller, alm hvide boller med smør, muffins, kanelkage, lagkage med flødeskum og frugt, hjemmelavede is med frugt, konfekt, ja listen er lang 🙂
    Koldskål er super lækkert, det ville jeg blive glad for at få serveret, hvis uge kunne tåle laktose 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Joanna

      Længe leve stavefejl og dårlig konjektur

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • bloggere

      haha det kender jeg alt for godt! Dem er der masser af her på bloggen så de skal være velkomne 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • bloggere

      Har det på præcis samme måde, og vil i dén grad lave mere af ovenstående selvom vi heller ikke er sukkerforskrækkede herhjemme, men det er bare ikke skide godt!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Unni

    Prøv madbanditens hjemmeside
    Der er også nogle opskrifter uden sukker/stevia hygge /børne mad

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor ser det bare hyggeligt ud :blush: og rigtigt god ide at skære lidt ned på slikket og finde på alternativer.. Det synes jeg er vigtigt. hvad med en sund is lavet på tyk smoothie (evt. frosne hindbær, kokosmælk og lidt dadler) der er blendet tykt som en softice

    God dag

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Alle hunde er søde - vælg med omtanke"