Hverdagsfri #2

falsk drægtighed

img_7038

Nellie var i løbetid for et par måneder siden, og nu viser det sig, at hun er blevet ramt af falsk drægtighed. Dog i en mild grad. Pyha. Men alligevel typisk, at det lige kommer imens manden i Nellies liv, altså Nicolai, ikke er hjemme. Så Nellie er altså ramt af det fænomen der kaldes for “falsk drægtighed”. Hun tror altså at hun skal være mor og har mælk i yveret, og jeg opfatter hende også som lidt trist. Om det så skyldes at Nicolai er væk, er jo svært at vide, men hun er sgu lidt nedtrykt den stakkel. Nå, men det sker åbenbart forholdsvis ofte for hunhunde, at de kan blive ramt af falsk drægtighed.

Jeg må indrømme at jeg er lidt fascineret af, at det er en hormonbetinget tilstand, som indtræffer uanset om tæven er blevet parret eller ej. Og nogle tæver bygger så reder, indsamler tøjdyr, ændre adfærd og faktisk kan nogle tæver blive alvorligt depressive. Nellie har taget lidt på og har hævede mælkekirtler, hvor der også er mælk i. Og så har hun flere gange forsøgt at kapre nederste hylde i mit klædeskab – formentlig for at bygge en rede. Det var faktisk dét jeg i første omgang bemærkede var lidt besynderligt, og ja, også ubelejligt. Mit tøjskab er i forvejen godt proppet 😉 Og så har hun også nogle gange gravet i dyner og tæpper. Så tæpperne ligger pt ikke på gulvet, for det er “vigtigt” at det ligesom ikke tager om sig, og vi får hende så afledt med andre ting.

Jeg har allerede været igang med Google, og vores Australian Shepherd gruppe på facebook, for jeg bliver jo bekymret. Nellie er jo min første hunhund nogensinde, så det dér med løbetid og nu falsk drægtighed, er jeg ret meget grøn omkring. Sådan rigtig meget førstegangshundemor usikker, men Britt, som er Nellies kennelmor, er altid så behjælpelig og forståelig. Hun er min hundesundhedsplejerske, haha. Hun har allerede beroliget mig! Hun skønner, at det ikke bliver så slemt, nu hvor det allerede er cirka to måneder siden Nellie var i løbetid, og tiden for at Nellie skulle have hvalpe, er derfor oppe over, og derfor tyder det på, at tilstanden ikke vil vare så længe.

Så det er det “vi” døjer med herhjemme imens Nicolai er i Vegas 🙂 Ej, hun får lidt ekstra motion som kan modvirke tilstanden, og i dag kører vi ned og overnatter hos mormor, morfar og hundehvalp Bianca, som i dén grad får aktiveret Nellie, og så er det nok snart overstået, og håber ikke, at det er en tilstand der forværres ved næste løbetid.

-Sebrina

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hverdagsfri #2