billige fine bogmærker (gavemærker)

De lyserøde briller er på – et tilbageblik på 2018

Ejj altså! Nåede ikke at få udgivet følgende skriv inden 2018 var slut, men ud det skal det altså alligevel….

Jeg tænker ikke at det her er en bloggerting, selvom det naturligvis også er det – altså lige at tænke tilbage på året der gik. Jeg kan vildt godt lide det faktisk, og det er bevidst, at jeg ikke kalder det en “bloggerting”, for eftersom, at der findes så mange dygtige professionelle bloggere, anser jeg ikke mig, eller vi er det vel, som rigtige “bloggere”, selvom de bloggere jeg fabler om, nok mere går under betegnelsen “influencers”. Nok om det, vi er vores familie, og så har vi, okay jeg, den her hobby og det her frirum, hvor alt imellem himmel og jord kommer online. Vores online dagbog og online reklamekatalog, da der af og til er reklame herinde også.

Og i ved at jeg gør mig lidt i det. Sådan lige at se tilbage og huske på. Og primært er det med en positiv vinkel, og det er også det positive jeg egentlig kan huske tilbage på her i 2018, og det er jeg ret lettet over. At det er det positive jeg dvæler ved, og husker på, og sætter på kaminhylden og også dyrker.

Hussalg/huskøb

Det var ganske frustrende i januar. Ikke at have fået solgt endnu. Købere der sprang fra. Interesserede der ikke havde clearet med banken osv. Og bedst som vi havde indstillet os på ikke at forvente noget, og heller ej kigge på noget før vi havde solgt – ja så skete det jo imens vi var på skiferie. Og vi satte radaren på Køge, og fik efter flere bud en handel igennem på vores hus. Et hus jeg blot et halvt år før, havde sukket til Nicolai omkring; “ej, hvis bare….”. Og nu er det vores, og vi ELSKER det! Det er sgu stadig vildt at det er vores. Vi er endnu ikke trætte af de projekter der er igang eller skal igang her. At vi har mere end fordoblet vores kvadratmeter både inden- og udenfor er den rene luksus, simpelthen.

Ferier

 

Vores skiferie i en lillebitte hytte var perfekt. Det var en god skisæson i hele Europa pga den kolde vinter, der var gavmild med sne. Men at vi boede så tæt og kun var os fire afsted, var så gavnligt for os alle. Det var så hyggeligt! Det var også skiferien hvor Alvin lærte at stå på ski selv, og alle der står på ski og har børn, ved hvad det betyder!

Og så var der sommerferien i Italien på campingplads. Det var igen helt perfekt, og særligt at børnene nu selv kan rende rundt på pladsen uden forældrene i nakken. Og Aya fik på egen hånd selv nye relationer, og det lunede mit moderhjerte, som blødte lidt pga. det snarlige skoleskifte. Vi formåede at slappe og og være til stede på ferien, trods vi lige havde overtaget huset, og vi skulle flytte lige så snart vi var i DK igen. Måske vi netop derfor nød ferien så meget? Vi anede ikke hvordan de næste par måneder ville forme sig. Og flere ferier blev det så ikke til. Jo, vi havde en weekend i Aarhus, og så havde jeg en fantastisk venindetur til Bornholm. Og de små ture minder os om, at vi skal gøre det noget mere! ferie behøver nødvendigvis ikke at vare en uge eller mere for at få tankerne væk fra hverdag og pligter, og samværet i fokus. Et par dage kan også gøre det.

Familie

Vi fik jo et nyt familiemedlem i sommer. Altså et ægte menneske. Nemlig Nora, som naturligvis allerede var elsket inden hun kom. Hun er den mest tilfredse baby vi har kendt, og vi har trods alt kendt nogle babyer efterhånden. Og så har hun de smukkeste blå øjne! Hun bringer så meget glæde i familien, og hendes gode sind og nuttethed gør mig helt skruk!

Vores nevø er nu blevet 2,5 år og ham og Alvin har nu fundet hinanden. Det går også lige i hjertet jo.

Og fra baby til gammel, så fyldte min mormor 80 år d. 23. december. Hun er min eneste bedsteforældre jeg har tilbage, og den eneste på min side, som er blevet 80 år, så det er sgu også stort. Jeg har bedt hende om at gå efter de 90 😉 Bare så der er lidt modstand til Nicolais familie, hvor vi jo stadig har en frisk tipolde på 92 år. Jeg håber også at der er mange år hvor vi skal synge fødselsdagssang samtidig for hende og Aya <3. Og Nicolais Farmor, som er meget frisk fyldte også 80 år i 2018, og inviterede hele familien på Bakken. Det var en skøn dag for alle!

Noget andet som også har betydet meget, er at min kære storebror, som jeg jo altid har været så stolt af, nu har fuldt sin drøm og sprang ud som selvstændig entreprenør i maj. Han og makkeren er igang med at bygge deres nr. 2 hus, og til foråret får de lov til at trylle lidt på vores hus. Jeg er så stolt og glad på hans vegne! Tænk sig at have sådanne rollemodeller i familien, det kan jeg lide.

Skole- og børnehaveskifte

Det fyldte så meget i hovedet flere måneder inden det var aktuelt. Og det er jo gået over al forvetning. Faktisk er det blevet bedre for Aya at skifte skole. Hun havde en dårlig relation med en fra sin gamle klasse, og det påvirkede hende (og også os) meget. Vi følte os magtesløse og var frustrerede. Vi havde derfor besluttet, at Aya skulle skifte skole til 2. klasse, uanset om vi var flyttet eller ej. Men at det er gået så godt, helt fra dag 1, og mavefornemmelsen fortsat er god, og hun har fået så mange søde veninder, og også er blevet en stærk pige, som også har lært fra de første skoleår hun havde, havde vi slet ikke håbet på. Hun er nu helt sin egen, og lader sig ikke kue af nogen, og det er fandme bad ass og hun gør os så stolte og trygge. Til skole-hjem samtale var der ros til vores dygtige pige, og klasselæreren, som også er bad ass, roste hende særligt for hendes måde at hvile i sig selv, og ikke lade sig rive med af fnidder og den slags. Jamen der er sket så meget med hende, og Aya har endda selv flere gange erklæret, at hun er så glad for at have skiftet skole. En af veninderne fra klassen, bor 100 meter fra os, og det er mega plus på kontoen.

Alvin tog jo skiftet i stiv arm. Det havde vi faktisk også regnet med. Han elsker at gå i børnehave, og har fået flere meget gode venner. Den ene bor næsten en spytklat fra os, og de to er så gode sammen. Så ja, også et plus i bogen naturligvis.

Nyt job

 

Hvad der også har været en stor forandring i 2018, har særligt været mit jobskifte. Det har gjort meget for min generelle glæde og mit syn på mig selv. Jeg er sgu stolt over mit job. De fleksible arbejdstider kan jeg slet ikke forestille mig at skulle leve uden, og firmabilen, som vi glædeligt er beskattet af, har også gjort hverdagen, weekenderne og ferierne lidt nemmere. Og så bliver jeg udfordret hver dag, laver spændende og mindre spændende ting, og kommer godt rundt omkring i landet og har nogle søde kolleger, som er mere erfarne på livet end jeg 😉 Jeg har fået min første løn med bonus. Bonus! Måtte lige se på min lønseddel fra sidste år, og tænk sig, at jeg får mere udbetalt nu end hvad min løn før skat var tidligere. Dét klager jeg ikke over, og det tror jeg heller ikke andre, som har skiftet job, og er glade for det, ville gøre 😉

Nicolai fik også en ny arbejdsbeskrivelse idét, han blev tilbudt en lederstilling, og takkede ja til den. Og selvom han nok timemæssigt arbejder mere, så er hans motivation og drive meget tilfredsstillende at være vidne til, og også noget han selv finder en stor glæde i.

Vejret

Vi var heldige med vejret i 2018. Den kolde vinter med sne og frost, hvor vi kunne gå på havet, og den vanvittige sommer, som allerede kom i maj. Mon vi nogensinde vil opleve det igen? Det tror jeg særligt vi vil huske og takke 2018 for, altså det gode vejr, selvom jeg nu også synes en kold vinter hører sig til.

Vinterbadning

At give sig selv en udfordring, og så naile den. Sådan er det med vinterbadningen. I ved jeg er stolt og nu en addicted vinterbader. Det med at koble fra, for det bliver jeg nødt til, hvis jeg skal komme i vandet, er ganske sundt og gavnligt, tror jeg. Og som kirsebæret på toppen, så har jeg fået mig en bademakker, som jeg har så meget til fælles med, at det næsten er skræmmende. Min første Køgeveninde.

Fester

Jeg troede faktisk at vi havde festet en del i 2018, men det viser sig, at det har vi faktisk ikke. Så når det føles sådan, så er det fordi festerne vi så har været til, har været fantastiske! Påskefrokost med en del af håndboldslænget, jeg tror den faktisk tager årets brandert for mit vedkommende. Og i sommers, midt i hedebølgen, var vi til en fantastisk kærlighedsfest i Birkerød, hvor vi festede og dansede til solen stod op. Og overnattede et par timer på Comwell. Kan huske at jeg tænkte, at det må være målet – at kunne have en overnatning i forbindelse med en god fest, for det var altså ren luksus at vågne i en hotelseng, og så stå op til lækker morgenbuffet. I efteråret var vi til min svigerindes 30 års, og som altid, var der god gang i den! Og slutteligt var jeg til julefrokost med arbejdet, hvilket jeg var lidt spændt på. Om de nu kunne give den gas og danse osv. Det kunne de, og jeg var hjemme i Køge kl. 4 glad, fuld og med helt fordærdelige ømme fødder. Nicolai sluttede med den årlige julefrokst med håndboldgutterne, og som altid, får den ikke for lidt dér.

Udover dét, har der været mange fødselsdage, konfirmationer, dåb, klassearrangementer, et søndagsbryllup osv., og det tæller naturligvis også – men de dér fester hvor den bare får fuld hammer, dem skal vi have mere af i 2019!

Helbredet

Ganske kort, så kunne jeg efter sommerferien fejre, at min stofskifte nu ligger i normalområdet. At vi/jeg har fundet den dosis som passer til mig. Det tog over et år, og jeg blev simpelthen så glad, da jeg klikkede ind på sundhed.dk, og så svaret! Selvom vi alle har haft sygdom i december, så har det ellers været et godt år angående helbredet her i familien. Lad det endelig blive sådan i 2019.

Køge

Vi havde jo nogle forestillinger om, hvor nice det ville blive at flytte til Køge. Men det er langt over vores forventninger. At få mere by ind under huden har gjort, at vi allerede alle har et hjerte som banker for Køge. Vi dyrker også alle byens goder, og vi er slet ikke færdige med at udforske de mange muligheder her er. Vi passer godt ind her, eller også er det Køge der passer til os.

Endnu et husdyr i familien

Vi nåede lige at udvide antallet af de firbenede i hjemmet inden året var slut. Ella er nu en del af familien, og vi er glade for at hun er her. Det er slet ikke så besværligt for os, som det kan virke til, at det kan være for andre.

Nu vil jeg hellere få udgivet dette indlæg, og fokusere på at gøre mit bedste i 2019. Måske der også kommer et lille skriv om det.

I hvert fald skal der lyde et stort tak for 2018. At til de af jer, der bare altid kigger med, og er flinke til at kommentere både her og på instagram. Vi glæder os til at vise vores 2019 frem for jer.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

billige fine bogmærker (gavemærker)